Webinar FEAC: #NoalCiberbullying (i al bullying)

Abordarem la temàtica del Ciberbullying des d’una òptica de prevenció, identificació de senyals d’alerta per part dels adults, rol dels diferents actors implicats, etc. Tot això, a partir de la presentació de la campanya noalciberbullying.org de Sant Joan de Déu. temàtica

Ponents:

Jordi Bernabeu Farrús. Psicòleg, de la Divisió de Salut Mental de la Fundació Althaia-SJD. I professor de la Facultat d’Educació de la Universitat de Vic. Especialitzat en l’atenció a adoelscents i joves. Sobretot pel que fa a usos de drogues, addiccions i altres problemàtiques.

Diana Casellas Paulí. Responsable de Sensibilització i Educació a l’Obra Social Sant Joan de Déu. La seva trajectòria professional ha estat sempre vinculada a l’àmbit social i educatiu. Ha treballat durant més de 15 anys a entitats del tercer sector, tant en l’àmbit social com el de la cooperació. Forma part del comitè tècnic de SOM Salut Mental 360, plataforma digital referent en temes de salut mental a nivell nacional i internacional.

Adreçat a :
Prioritàriament famílies i professorat de secundària, tot i que també pot ser interessant per a les etapes de Primària

Podeu fer la vostra inscripció: AQUÍ

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Ja podeu re-veure el webinar “Activa la mirada cur[i]osa” de l’Anna Maria Rifà

El passat 6 d’octubre va tenir lloc el webinar corresponent al butlletí 104 del Programa FEAC amb el títol “Activa la mirada cur[i]osa” realitzat per la nostra col·laboradora Anna Maria Rifà. Si us el vàreu perdre i voleu mirar-lo en diferit, sapigueu que el podeu trobar al canal youtube de la FECC.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

“Torna FEAC”. Vídeo promocional del Programa Família-Escola, Acció Compartida (FEAC)

Des dels grups de FEAC de l’escola de Sant Ramón Nonat (FEP) ens arriba un breu vídeo de presentació d’aquest programa a mode d’invitació per apuntar-s’hi. Des de l’equip de redacció dels butlletins FEAC de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya agraïm tots els vídeos que ens heu anat fent arribar i desitgem que aquest pugui fer servei.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Trobada de coordinadors del programa FEAC 2021/22

El passat dilluns 6 de setembre va tenir lloc la trobada online de llançament del Programa Família-Escola, Acció Compartida (FEAC) pel curs 2021/22, comptant amb 21 assistents. En una primera part es va explicar el sentit del lema “Entorn d’Esperança” i, tot seguit, els membres de la redacció dels butlletins van anar desgranant el calendari alhora que es feia la presentació les temàtiques proposades i els webinars complementaris corresponents.  

Recordem la programació a qui no va poder assistir-hi: 

 Tema Data de publicació al web Data webinar 
Butlletí 104 Entornar l’escola 1 oct. 6 oct. 
Butlletí 105 Acceptar la diferència 19 nov. 23 nov.  
Butlletí 106 Acompanyar el vulnerable 21 gen. 25 gen. 
Butlletí 107 Creure al col·le 25 feb. 1 març 
Butlletí 108 Obrir finestres 6 maig. 10 maig 

Més enllà de l’apartat de notificacions, va ser molt d’agrair i força inspiradora l’estona de posada en comú que van fer els diferents coordinadors de FEAC en relació a l’any pandèmic que hem passat. Es va valorar l’esforç de les famílies i es van posar en comú bones pràctiques a desenvolupar en els centres educatius que han adoptat el programa.  

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Avançament del Programa “Família-Escola, Acció Compartida” pel curs 2021-22

Arriba final de curs i és el moment de fer un cop d’ull al proper. Des del Departament sòcio-educatiu de la FECC s’ha elaborat un document –pòster on es presenten les principals activitats i formacions per tal que siguin tingudes en consideració per part de titularitats, equips directius, agents de pastoral i, especialment, coordinadors del programa Família-Escola, Acció Compartida (FEAC) 

Concretament, la previsió de dates és la següent: 

 • Dilluns 6 de setembre, de les 16 a les 17h: Trobada online de tots els coordinadors i animadors de grups FEAC. Presentació i llançament del curs 2021/22. 
 • 1 octubre: Publicació al web FEAC del butlletí 104: “Entornar” l’escola 
 • 5 octubre, de les 19 a les 20h, webinar FEAC del butlletí 104 
 • 19 novembre: Publicació al web FEAC del butlletí 105: Acceptar la diferència 
 • 23 novembre, de les 19 a les 20h, webinar FEAC del butlletí 105 
 • 21 gener: Publicació al web FEAC del butlletí 106: Acompanyar el vulnerable 
 • 25 gener, de les 19 a les 20h, webinar FEAC del butlletí 106 
 • 25 febrer: Publicació al web FEAC del butlletí 107: Creure al col·le 
 • 1 març, de les 19 a les 20h, webinar FEAC del butlletí 107 
 • 6 maig: Publicació al web FEAC del butlletí 108: Obrir finestres 
 • 10 maig,de les 19 a les 20h, webinar FEAC del butlletí 108 

Des de l’equip FEAC restem oberts a suggeriments i propostes formatives per aquesta gran comunitat d’aprenentatge compartit. Recordem que us podeu adreçar al correu electrònic feac@escolacristiana.org i que podeu consultar el nostre web i blog.  

Només ens queda encoratjar-vos a que us informeu sobre el Programa FEAC, que us hi apunteu pel proper curs, i que tingueu unes molt bones i merescudes vacances d’estiu. 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

16è Concurs Fotogràfic FEAC 2021: Tot el que et cal saber

Des de fa un mes està ja obert el Concurs Fotogràfic del Programa FEAC (Família-Escola Acció Compartida) en la seva 16a edició amb el suport de l’editorial Santillana. Està obert a tota la comunitat educativa de les escoles de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i s’hi poden presentar fotografies de temàtica lliure fins el quinze de novembre de 2021. Enguany, els centres disposen de la possibilitat de demanar un pòster de 100x70cm per promocionar-ho de cara a les famílies o els alumnes de l’escola (demanar-ho a feac@escolacristiana.org). Si la vostra escola té un concurs de fotografia propi i voleu presentar als vostres guanyadors al Concurs Fotogràfica FEAC-Santillana… teniu opció de premiar doblement als vostres alumnes! Animeu-vos-hi! 

Podeu consultar les BASES AQUÍ / CARTELL AQUÍ / DESCARREGAR FULL D’AUTORITZACIÓ D’IMATGES AQUÍ.  

Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’Escola Jesuïtes-Clot rep dos premis del Concurs de Fotografia FEAC-Santillana

Avui, 31 de maig, a les 9:00 del matí ha tingut lloc el lliurament del Premi Familiar i Premi de Primària a la professora de Jesuïtes-Clot, Helen Martínez. Hi han assistit la persona guardonada; el Director General de FJE-Clot, Oriol Navarro; el representant de l’editorial Santillana, David Rojo; i el responsable del programa Família-Escola Acció Compartida, de l’Escola Cristiana, Eloi Aran. Es felicita a la guanyadora per la qualitat de les seves fotografies i per la perseverança i confiança en aquest Concurs Fotogràfic FEAC-Santillana.

Podeu consultar aquí les BASES OBERTES del Concurs Fotogràfic.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Cor de Maria – Sant Celoni rep el segon premi del Concurs Fotogràfic FEAC i estrena pòsters de la nova edició.

El passat 12 de maig va tenir lloc el lliurament del segon premi de la ESO del Concurs de Fotografia del programa FEAC (Família-Escola, Acció Compartida) amb el patrocini de l’editorial Santillana. El guanyador, per segon any consecutiu, va ser l’alumne Joel Paniagua amb una fotografia de temàtica marina.

També es va fer lliurament a l’escola Cor de Maria – Sant Celoni del nou pòster, dissenyat per la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i imprès per Santillana, de la nova edició del Concurs de Fotografia. El pòster, de mida considerable, incorpora un codi QR a partir del qual s’accedeix a les bases de la nova edició, que ja està oberta a la recepció de noves fotografies.  

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Família&Escola en xarxa. Eines i recursos per a trobades online

Des de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya hem detectat que, en aquests temps de pandèmia, tant pares com mestres i comunitat educativa heu fet reunions i trobades sovint en format online. A voltes les reunions es limiten a una trobada a partir d’alguna plataforma de telecomunicació tipus zoom, meet o jitsi, amb les quals ens hem anat familiaritzant, però considerem que potser no hem tret tot el partit possible a les diferents maneres d’establir relació o dinamitzar una trobada amb pares i mares de l’escola. 

És per això que us fem coneixedors del webinar “Família&Escola en xarxa. Eines i recursos per trobades online”, d’una hora de durada, pel dijous 6 de maig, de les 19 a les 20h, que ha estat especialment pensat per a agents dinamitzadors de gups FEAC (Tant és així, que totes les escoles inscrites al programa FEAC hi tenen accés gratuït), com per els membres de la CCAPAC (Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya), tutors, responsables d’activitats extraescolars i tota aquella persona que es trobi amb la situació de dinamitzar una trobada entre un grup de pares i l’entitat educativa. El cost és de 10€ i es pot inscriure aquí.

La ponent és la Cristina Carbonell Valls, Professora especialitzada en l’ús de les TIC aplicades a l’educació. Actualment treballa com a coordinadora de formació de la Fundació Edelvives i coordinadora de la Universidad de Padres. Col·labora com a assessora pedagògica de projectes e-learning i professora del màster en Educació i TIC e-learning de la UOC.

Teniu tot el programa del webinar aquí

Publicat dins de General | Deixa un comentari

El Col·legi Claret rep el seu premi del Concurs de Fotografia FEAC-Santillana

En el marc de la diada de Sant Jordi, el passat 23 d’abril l’alumna Alexia Sànchez, del Col·legi Claret de Barcelona, va rebre el segon premi d’accèssit del Concurs de Fotografia FEAC-Santillana. Van fer acte de lliurament Eloi Aran, responsable del programa FEAC de l’Escola Cristiana, i David Iranzo, de l’editorial Santillana.

Publicat dins de General | Deixa un comentari