ITINERARI PRIMÀRIA

Young Learners no és un examen, és una oportunitat!

Per què fer-los un examen de nivell, si són tan petits? Young Learners no és un examen, és una oportunitat molt engrescadora de demostrar el domini de l’anglès que s’ha treballat a l’escola a partir d’una prova adaptada als diferents nivells de Primària, i que motiva a seguir avançant.

Merit School

Cinema en anglès: little musical

Una bona pràctica per a Primària, des de Sagrat Cor Sarrià, amb cinema i música, tot en anglès… i tot realitzable a d’altres escoles.

Blanca Baurier (Sagrat Cor Sarrià)

Schools Song Contest: Singing and Dancing in English

 El projecte telemàtic Schools Song Contest aplega cada curs desenes de grups de les nostres escoles, que realitzen un videoclip i actuen en un festival davant de les altres escoles. Al Doctor Masmitjà de Girona saben molt bé com aprofitar el projecte per treballar l’anglès -i moltes coses més!- de manera sistemàtica i engrescadora, i ens ho explicaran.

Enric Arcalà (Dr. Masmitjà)

Kids Conquering Castles: un gran Erasmus +

El Sant Josep Navàs va triomfar el curs passat amb un Erasmus+ que implicava un munt d’escoles de molts països, amb nens i nenes força petits, però molt grans en empenta. Una injecció d’ànims i d’idees per engegar projectes amb els nostres alumnes!

Fina Vendrell (Escola Sant Josep de Navàs)

Bite Size: Experimental learning in the Infant and Primary School

Sovint les famílies d’Infantil manifesten una gran preocupació per l’anglès que es fa al centre, a quina edat es comença, quin nivell obtindran… Més enllà d’aquestes preocupacions, quina pot ser la seva participació en el projecte de l’escola que han triat per als seus fills? Jesuïtes Sarrià ens mostren una bonica iniciativa que han dut a terme i que potser podreu adaptar per a la vostra escola.

Jesuïtes de Sarrià

Torna

ITINERARI SECUNDÀRIA

First Certificate no és una utopia!

El First Certificate ha estat, des de sempre, l’Examen. I també ha arrossegat la “llegenda negra” que no tenia res a veure amb l’anglès quotidià. Però això fa molt temps que ha canviat. El First és un examen molt competencial i que proporciona un nivell que dona seguretat i ganes de millorar. I sí, es pot preparar a l’aula!

Merit School

Jumping Ducks: sortir a escena per practicar l’anglès i molt més!

El teatre musical és una gran eina per practicar i dominar l’anglès. Amb totes les edats, també amb els adolescents de Secundària. De la mà de Jumping Ducks ho veurem i ho viurem!

Jumping Ducks

Chromebooks i treball collaboratiu: un bon tàndem!

Els chromebooks, materials digitals situats en el “núvol” amb característiques d’agilitat i accés fàcil, han esdevingut a Vedruna Balaguer una gran eina per al treball col·laboratiu. La seva experiència ens permetrà reflexionar sobre els dos temes: els materials digitals i el treball col·laboratiu com a bon tàndem per a la innovació

Montse Cartanyà (Vedruna Balaguer)

English Afternoons: capgirem l’escola una setmana!

Els English Afternoons (activitats molt diverses en anglès durant tota una setmana capgirant horaris i assignatures) que organitza l’escola Joan XXIII de Tarragona són un magnífic exemple d’activitat sostenible, realitzada amb els recursos disponibles i amb un alt valor per a l’aprenentatge de l’anglès i la motivació de la comunitat educativa. Segur que us agafaran ganes d’adaptar-ho!

Sara Miguel – Escola Joan 23 de Tarragona

Anglès a FP: are you ready to order?

Tradicionalment (i malauradament) la Formació Professional queda fora de la majoria de propostes multilingües, però a Jesuïtes Sarrià han sabut desenvolupar un projecte d’anglès competencial que resulta especialment útil i engrescador per als alumnes de FP. Com s’ho han fet? Ens ho explicaran en aquesta ponència.

Jesuïtes de Sarrià

Torna

ITINERARI NOVES FORMES DE L’ESCOLA MULTILINGÜE

Què fer amb els alumnes que fan estudis a l’estranger?

Cada cop més, alumnes de les nostres escoles fan un curs acadèmic -o un trimestre- a l’estranger. Com afecta això a les escoles? Cal guardar la plaça? Es convaliden aquests estudis? Coneguem diferents possibilitats, avantatges i problemàtica d’aquesta opció que les famílies contemplen més i més

La Certificació és una gran motivació

Per motivar el claustre, per sistematitzar totes les iniciatives que es duen a terme a l’escola, per visibilitzar-les, per promocionar l’escola, per màrqueting, per completar el projecte multilingüe del centre… per molts motius, la certificació multilingüe és una bona opció. Descobriu les diferents opcions i constateu-ne els beneficis!

Batxillerat Internacional, batxillerat fenomenal!

Completar el currículum amb continguts d’un altre sistema educatiu? Sí, pot ser una bona opció, interessant i enriquidora. Des de Salesians Sarrià ens explicaran com superar alguns obstacles per construir una bona oferta de Batxillerat Internacional que educarà moltes capacitats dels alumnes!

Arantxa Berganzo Ràfols (Salesians de Sarrià)

Un Projecte Plurilingüe per a 13 escoles

Com es pot elaborar un projecte plurilingüe per a 13 escoles, que resulti útil i al mateix temps tingui en compte el context i respecti l’estil propi de cadascuna? A Salesians ho han aconseguit, i segur que de la seva experiència en podrem extreure valuoses idees per als projectes dels nostres centres.

Marta Pahisa (Escoles Salesianes)

No ens cansem de millorar

La Salle Figueres és un exemple de centre que no es conforma i es proposa avançar decididament com a escola multilingüe: certificacions, participació en programes pilot, millora del nivell, intercanvis amb l’estranger, multiplicació d’iniciatives… L’exposició realista i viscuda del que han fet, com ho han fet i quins obstacles han superat servirà de ben segur per inspirar-nos!

La Salle Figueres

Torna