Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Els auxiliars de conversa ja són aquí!

Des del dissabte, 1 d’octubre, els Auxiliars de Conversa ja són a casa de les famílies catalanes que els acolliran durant els 9 mesos de la seva estada, i el passat dilluns van començar la seva activitat com a Auxiliars de Conversa a les escoles. Ens han dit que estan molt bé i que poc a poc van coneixent tots els mestres, professors, alumnes i personal de les escoles i adaptant-se als costums i als horaris de les noves famílies que els han obert les portes de casa seva.

Els Auxiliars, però, van aterrar a Barcelona el divendres 30. Carregats amb equipatges de mida considerable, un a un van anar arribant i van ser traslladats per torns a la Residència Salesiana Martí Codolar, on van conèixer-se una mica més entre ells (molts ja s’havien posat en contacte a través del fòrum que l’organització ha creat a aquest efecte, i també a través de Facebook), van sopar i van passar la nit.

airport

Els auxiliars acabats d'arribar el dia 30

El dissabte 1 al matí, ben aviat, van esmorzar tots junts al menjador de la residència. Entre el grup es respirava nerviosisme, però també molta il·lusió i ganes de fer una bona tasca de suport a les escoles i passar-ho el millor possible amb les famílies acollidores.

esmorzar

8:00 - Esmorzar a Martí Codolar

A dos quarts de deu, els Auxiliars van assistir a la primera sessió de formació del matí, a càrrec de Juanjo Fernández i Júlia Verdaguer, sobre el sistema educatiu català, les nostres escoles i la importància de la seva tasca com a Auxiliars de Conversa per motivar l’alumnat i professorat en l’aprenentatge i ensenyament de l’anglès.

xerrada

Juanjo Fernández parlant als Auxiliars sobre el sistema educatiu català

Després, Carme Santiago –professora de l’escola Padre Damián Sagrats Cors- va parlar-los sobre com ser el/la millor Auxiliar de Conversa a les escoles, i Sonia Jalle –cap del Dept. Multilingüe i professora d’anglès de l’escola Jesus Maria de St. Andreu- sobre com ser el millor hoste possible a casa de les famílies acollidores.

sjalle

Sonia Jalle durant la xerrada

csantiago

Carme Santiago explica com ser el millor Auxiliar de Conversa a les escoles

Un cop acabades les sessions de formació, es va lliurar als Auxiliars de Conversa un kit de benvinguda amb documentació legal, informació turística, els materials del curs a distància de llengua castellana que seguiran aquests mesos i uns magnífics diccionaris de català-anglès i castellà-anglès per gentilesa de Cambridge University Press i Oxford University Press, que contribueixen així a l’adaptació i formació dels Auxiliars de Conversa que es repartiran per més de 90 escoles cristianes de tot Catalunya, i també amb ajuden amb la comunicació entre els auxiliars i les més de 100 famílies acollidores.

patrocin

Diccionaris per gentilesa de Cambridge University Press i Oxford University Press

material

Els Auxiliars recollint els llibres del curs de castellà i els diccionaris

Després, sota un sol esplèndid, van anar-se produint les trobades amb les famílies d’acollida, que van arribar segons l’horari previst (excepte les famílies gironines que es van veure atrapades en un monumental embús a l’autopista, i no van deixar de patir perquè arribaven amb retard!). Moltes de les famílies venien acompanyades de representants de les escoles, per facilitar el primer contacte amb els auxiliars: nervis, presentacions, encaixades de mans, petons i abraçades de benvinguda!

present

Un Auxiliar es presenta a la seva família acollidora

present

Foto de família

Després, un a un i carregats amb equipatges voluminosos (i curiosos, com un saxo o un taula de surf!), els Auxiliars van anar marxant amb les seves famílies d’acollida.

Tot plegat, doncs, va concloure molt satisfactòriament, gràcies a la tasca conjunta de Home to Home i Fundació Escola Cristiana de Catalunya, que tornen a tirar endavant aquesta iniciativa pionera a tot l’Estat, i que segueix el seu procés de consolidació i creixement, esperant poder arribar a aconseguir que els 250.000 alumnes de les escoles cristianes puguin viure i conviure l’anglès a les escoles.

En aquest enllaç trobareu totes les fotografies de l’arribada dels Auxiliars.