Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Auxiliars de conversa: ja són aquí!

Ahir dilluns, 1 d’octubre de 2012, i després de passar el cap de setmana amb les seves noves famílies acollidores, gairebé 150 auxiliars de conversa van començar la seva tasca a 120 escoles de tot Catalunya i, per primera vegada, a una escola d’Andorra!

Els Auxiliars de Conversa, però, van arribar a Catalunya el divendres 28 de setembre. Ja des de primera hora l’equip del Programa Auxiliars de Conversa -de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i de Home to Home- era a l’aeroport per rebre els nois i noies que van anar arribant durant tot el dia.

A les 8 del matí ja havien arribat els primers auxiliars, amb vols des del Canadà, Estats Units i Singapur!

Aquest any, al programa hi participen nois i noies del Regne Unit, Irlanda, els Estats Units, Canadà i Nova Zelanda!

Els Auxiliars de Conversa van anar arribant durant tot el dia

 

Els 150 auxiliars van passar la nit a la Residència Salesiana Martí Codolar i l’endemà al matí, després d’esmorzar, van assistir a tres xerrades de formació.

Els auxiliars preparats per al matí de formació

 

La primera xerrada va ser a càrrec de Juanjo Fernández, que els va parlar del sistema educatiu català, els tipus d’escoles que hi ha a Catalunya, de la Fundació Escola Cristiana i del Projecte Escola Multilingüe, del qual els Auxiliars de Conversa són part important.

Juanjo Fernández

 

Després, Sonia Jalle, professora i Cap del Dept. Multilingüe de l’escola Jesús Maria Sant Andreu, va parlar als auxiliars de com ser els millors hostes per a les seves famílies acollidores i els va donar alguns consells pràctics per a aquests nou mesos que passaran a Catalunya.

Sonia Jalle parla sobre les famílies acollidores

Finalment, Carme Santiago, professora de l’escola Padre Damián Sagrados Corazones, els va parlar de com ser els millors auxiliars de conversa a les escoles.

Carme Santiago parla sobre la tasca dels Auxiliars a les escoles

 

Els auxiliars de conversa estaven visiblement nerviosos i il·lusionats per fer una molt bona tasca a les escoles on s’estaran els propers 9 mesos.

A cadascun dels auxiliars se’ls va lliurar un kit de benvinguda amb documentació legal, informació turística, els materials del curs a distància de llengua castellana que seguiran aquests mesos i uns magnífics diccionaris de castellà-anglès per gentilesa de Cambridge University Press i Oxford University Press, que contribueixen així a l’adaptació i formació dels Auxiliars de Conversa.

 

Kit de benvinguda per als auxiliars de conversa.

 

Finalment, i aquest any sota una pluja de tardor, van anar arribant les famílies acollidores a buscar els Auxiliars de Conversa i emportar-se’ls a les seves noves cases, on s’hi estaran fins a final del curs 2012-2013.

Tot plegat, doncs, va concloure molt satisfactòriament, gràcies a la tasca conjunta de Home to Home i Fundació Escola Cristiana de Catalunya, que tornen a tirar endavant aquesta iniciativa pionera a tot l’Estat, i que segueix el seu procés de consolidació i creixement, esperant poder arribar a aconseguir que els 250.000 alumnes de les escoles cristianes puguin viure i conviure l’anglès a les escoles.

 

Moltes gràcies a Oxford University Press i Cambridge University Press per la seva col·laboració!

El Progama Auxiliars de Conversa és una iniciativa de: