Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Els auxiliars de conversa ja són aquí

Barreja d’alegria i nerviosisme. Això és el que van sentir aquest cap de setmana els 141 Auxiliars de Conversa que van aterrar a Catalunya el passat divendres de la mà de la FECC i Home to Home per donar suport al Projecte Escola Multilingüe de les escoles de la Fundació Escola Cristiana.  Durant tot el dia van anar arribant a l’aeroport de Barcelona auxiliars des del Regne Unit, Irlanda, Estats Units, Canadà, Austràlia i, aquest any per primera vegada, Sud-Àfrica.

Els auxiliars, cap a Martí Codolar

Els auxiliars, cap a Martí Codolar

 

Des de l’aeroport, els Auxiliars van anar traslladant-se a la Residència Salesiana Martí Codolar en autocar. Allà van passar la tarda fent activitats i jocs que els van proporcionar idees per fer servir a les escoles on desenvolupen la seva tasca, cosa que també els va servir per conèixer-se entre ells.

El dissabte al matí, després d’esmorzar, van tenir lloc les sessions de formació per als Auxiliars. En la primera sessió, a càrrec de Juanjo Fernández, els auxiliars van rebre informació sobre el sistema educatiu català i les escoles Cristianes. Sonia Jalle, de l’escola Jesús Maria Sant Andreu de Barcelona, els va parlar sobre com ser el millor hoste  a casa de les famílies acollidores i d’algunes de les diferències culturals més importants entre els anglosaxons i els catalans. Finalment, Carme Santiago, de l’escola Padre Damián Sagrados Corazones de Barcelona, els va explicar com ser bons Auxiliars de Conversa a les escoles.

 

Per gentilesa de Cambridge University Press i Richmond, els Auxiliars van ser obsequiats amb diccionaris català-anglès i castellà-anglès, els quals els faran un bon servei, ja que tots els nois i noies seguiran cursos de català o castellà (podran triar diverses opcions, simultànies o successives, amb més o menys tutorització) organitzats per l’Institut Ramon Llull o l’Instituto Cervantes.

A punt per entrar a les sessions de formació

 

Després de les sessions formatives, van començar a arribar les primeres famílies acollidores per a recollir els Auxiliars que passaran uns mesos a casa seva, convivint amb ells com un membre més de la família.

Famílies i professors de FEDAC Sant Andreu i FEDAC Horta amb els seus auxiliars de conversa

 

Així s’iniciava el que esperem que sigui una gran amistat entre els Auxiliars i les famílies que els acullen, així com una gran experiència per als alumnes, mestres i professors de les Escoles Cristianes. Tot plegat, una bona arrencada. Are you ready?