La importància de la compra conjunta del col·lectiu FECC

Sovint, des de l’Escola Cristiana, insistim en la importància de la unitat del sector per no perdre rellevància social i pes polític, dimensions sempre necessàries, i més ara amb les circumstàncies que estem vivint.

Aquesta unitat té beneficis molt importants també en terrenys més propers, tangibles i immediats, com ho pot ser l’àmbit econòmic.

Amb les dificultats del moment, ens cal fer un tomb decidit en la manera de gestionar-nos i aprofitar molt més les possibilitats de pertànyer a un col·lectiu.

Les iniciatives que estem propiciant per a la compra conjunta de béns i serveis n’és un clar exemple. Participant en un grup de compra, hi ha un benefici col·lectiu i individual, ja que agrupant la compra s’aconsegueix més capacitat de negociació en el preu, en els descomptes i en les condicions i qualitat del servei. Però per participar-hi cal un gran sentit d’unitat, ja que és important ajustar-se als proveïdors homologats en tots els casos, malgrat que en algun article en concret ens pugui semblar que nosaltres sols el podem assolir en millors condicions.

Sempre és possible que, per un determinat article i en un determinat moment, s’aconsegueixi un preu especial millor al del grup, però només la participació i la fidelitat al grup et permet assegurar que, en el conjunt de les teves compres, assoleixis millors resultats ja a curt termini. Sense aquesta unitat i fidelitat al grup, la força es va perdent. L’oferta ocasional o la bona relació particular amb algun proveïdor específic mai donarà millors resultats ni a cada escola individualment i, menys encara, a nivell del col·lectiu.

Comptem amb l’experiència molt positiva i d’anys d’un grup de compres integrat per 5 grans xarxes d’escoles cristianes (Escola Pia, Jesuïtes, La Salle, Maristes i Salesians).

Tenim també les experiències, molt reeixides, endegades per la FECC en l’energia elèctrica i en les assegurances i l’extensió a tot el col·lectiu dels proveïdors homologats en paper i en equipament informàtic.

Esperem que progressivament es vagi incrementant la participació en totes aquestes iniciatives col·lectives que, hi insistim, per a cada escola són rendibles ja a curt termini tot considerant el conjunt de compres, però que segur ho són a mitjà i llarg termini per a tots i cadascun dels béns i serveis objecte de compra.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *