Compra agrupada d’energia elèctrica mitjançant licitació

Amb el procés de liberalització dels preus de l’energia elèctrica que hi ha en marxa a l’estat espanyol des de l’1 de juliol de 2009, les tarifes s’han anat incrementant progressivament i la previsió és que ho segueixin fent.

Per tal de mitigar aquests efectes, des de la FECC es promou, des del 2010, la compra conjunta d’energia elèctrica per part de les escoles i entitats afins, per mitjà de licitació entre les empreses comercialitzadores.
 

Resultats obtinguts

Fins ara s’han realitzat tres licitacions amb una participació que ha anat en augment, des dels 157 punts de connexió en 2010 als 445 punts en 2012. Aconseguint un consum total licitat actual de 32.400.000 de kilowats i amb uns descomptes mitjans assolits molt importants que han premés mitigar la contínua alça que està experimentant el cost de l’energia elèctrica.

Licitacions realitzades

CUPS participants

Consum anual agregat

Import anuals agregats

% d’estalvi aconseguit

2010

157

7.600.000 kw

1.200.000 €

11.79%

2011

407

25.000.000 kw

3.800.000 €

12.14%

2012

445

32.400.000 kw

4.700.000 €

5.20%

Històric de dades de les licitacions realitzades

 

A qui s’adreça la proposta: tipus d’entitat i de contracte

La clau de l’estalvi és licitar de manera conjunta un volum d’energia elèctrica quan més gran millor.  Per això volem aplegar el màxim nombre possible d’entitats, per tant la licitació està oberta a tot tipus d’escoles i entitats no lucratives –siguin o no de la FECC-.

Per participar-hi cal sufragar unes despeses de gestió, mitjançant una quota per punt de connexió (CUPS) que s’adhereixi i licitació.

Aquesta compra conjunta d’energia elèctrica es fa només per aquells contractes d’electricitat que estiguin obligats a anar al mercat lliure i no es puguin acollir a les tarifes regulades. Això és a tots els contractes que disposin d’una potencia contracta superior als 10 Kwats.

 

Participació en la compra agrupada i terminis

Es pot entrar al col·lectiu de la compra agrupada mitjançant la signatura d’un conveni amb la FECC. Cal manifestar l’interès en entrar amb suficient antelació per recopilar un històric del subministrament i analitzar les característiques de contracte del centre.

Les entitats que s’incorporen entren en la primera licitació que es realitzi un cop hagi vençut el seu contracte anterior i com a màxim en el mes de juliol d’aquesta.

Des del moment del venciment del contracte anterior es realitzarà el canvi a la nova companyia,  traspàs que te un termini que oscil·la entre 7 i 80 dies un cop signat el nou contracte.

Podeu contactar amb nosaltres en l’adreça: energia@escolacristiana.org

 


Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *