Nova normativa de Plans d’Autoprotecció

El passat 5 d’abril va entrar en vigor el DECRET 30/2015, de 3 de març, pel qual s’aprova el catàleg d’activitats i centres obligats a adoptar mesures d’autoprotecció derogant els anteriors decrets referits a aquesta matèria, Decret 82/2010, de 29 de juny, pel qual s’aprova el catàleg d’activitats i centres obligats a adoptar mesures d’autoprotecció i es fixa el contingut d’aquestes mesures, i el Decret 127/2013, de 5 de març, de fixació d’un nou termini per presentar determinats plans d’autoprotecció d’àmbit local.

Aquest nou text apareix per millorar i facilitar la creació, gestió i implantació dels Plans d’autoprotecció a les empreses. Procés que amb els anterior decrets eren complexes i enormement restrictius.

El decret 30/2015 redueix significativament les activitats i centres afectats. Concretament, en l’àmbit d’activitats docents queden afectats els següents centres o activitats:

  • Llars d’infants, ludoteques i similars amb més de 100 alumnes.
  • Establiments d’ús docent especialment destinats a persones amb discapacitats físiques, sensorials, intel·lectuals o amb malalties mentals que disposin de més de 100 places.
  • Qualsevol altre establiment d’ús docent sempre que disposi d’una altura d’evacuació igual o superior a 28 m, o d’una ocupació superior a 1.000 persones.

Tots aquells centres que no reuneixin aquestes condicions no estan obligats pel contingut d’aquest decret i, per tant, el document homònim al Pla d’Autoprotecció serà el Pla d’Emergència (generalment treballat amb el Servei de Prevenció de cada centre).

Especialment per aquest col·lectiu de centres no afectat pel Decret 30/2015, recomanem us assegureu i treballeu el vostre Pla d’Emergència per garantir una bona resposta de tot el personal del centre davant una emergència o situació de risc.

En darrer terme volem recordar-vos que disposeu de una proposta econòmica amb dos proveïdors, Enfirex i RiscControl per donar compliment a aquest Decret i a la Llei de Prevenció de Riscos Laborals vigent.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *