Encetem el curs

roadh dahlEl curs 2015-16 comença amb doble commemoració. Per un costat, el 13 de setembre s’ha celebrat el centenari del naixement de Roald Dalh. Les seves obres són prou conegudes en la literatura infantil i juvenil (LiJ): Matilda, Les bruixes, James i el préssec gegant, Charlie i la fàbrica de xocolata,… En aquestes es barreja la màgia, la justícia, la invenció, l‘atenció vers els animals… la celebració pot ser una bona excusa per conèixer aquest autor i el seu llegat literari.

ramon-llull

blocs.xtec.cat

Per un altre costat, el Govern català va declarar l’any 2016 l’Any Llull amb motiu del setè centenari de la seva mort. Un seguit d’actes ens aproparan a la figura i la seva obra.

Les biblioteques dels nostres municipis són una porta extraordinària al món de la imaginació, el coneixement, el misteri…

 

 

any de les biblioteques

biblioteques.gencat.cat

De ben segur que ens acostaran a aquests escriptors. Recordeu que enguany és l’Any de les biblioteques. A més d’aquest servei públic, al territori es va omplint de llibreries dedicades a la LiJ on, a part de comprar llibres, es pot participar de les activitats que organitzen. Val la pena passejar pels carrers veïnals i descobrir aquests espais i el què s’hi fa.

fires del llibre

cultura.gencat.cat

Finalment, enllaço el calendari d’aquest 2015 de les fires del llibre a Catalunya. En queden poques per aquests mesos de tardor i hivern. Però, estigueu segurs que el proper any es tornaran a organitzar. Valdrà la pena passejar-s’hi si ens queden a prop o apropar-nos-hi si ens queden més lluny.

Tan de bo que tot plegat ens permeti gaudir de la màgia que els llibres (en paper o digitals) ens aporten.

Aquesta entrada ha esta publicada en Amb el llibre sota el braç!. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *