Barcelona, Ciutat de la Literatura

El passat mes de desembre, Barcelona va ser inclosa en la Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO com a Ciutat de la Literatura.

Actualment, les ciutats d’Edimburg i Norwich (Regne Unit), Melbourne (Austràlia), Iowa City (Estats Units), Dublín (Irlanda), Reykjavík (Islàndia), Cracòvia (Polònia), Heidelberg (Alemanya), Praga (República Txeca), Dunedin (Nova Zelanda) i Granada (Espanya) ja són urbs literàries. En aquest reconeixement també hi ha: Bagdad (Iraq), Ljubljana (Eslovènia), Lviv (Ucraïna), Montevideo (Uruguai), Nottingham (Regne Unit), Óbidos (Portugal), Tartu (Estònia) i Uliànovsk (Rússia).

La Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO està formada per diferents seccions: literatura, cinema, música, arts digitals , gastronomia, disseny i artesania. El seu objectiu és fer de la cultura i la creativitat motors de desenvolupament urbà, d’integració social i benestar ciutadà. Les ciutats de la xarxa també treballen en col·laboració entre elles i comparteixen espais de bones pràctiques.

Barcelona, amb una xarxa de biblioteques públiques estesa per la ciutat, diverses fires literàries, centres i entitats culturals promotores d’activitats amb el llibre com a centre, amb la festa de St Jordi que mou la societat, editorials i un gruix important d’escriptors i il·lustradors… es planteja un any 2016 amb diferents iniciatives per celebrar aquest nomenament: entre elles, l’obertura del MUHBA Vil·la Joana – Casa Verdaguer de la Literatura.

Per a més informació: http://ajuntament.barcelona.cat/ciutatdelaliteratura/ca

http://www.unesco.org/new/es/media-services/single-view/news/47_cities_join_the_unesco_creative_cities_network/#.VouoX1Ivulx

http://en.unesco.org/creative-cities/content/why-creativity-why-cities

Aquesta entrada ha esta publicada en Amb el llibre sota el braç!, ciutat de la literatura, General, xarxa de ciutats creatives UNESCO. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *