Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Escola Santa Teresa de Jesús – Vilanova i la Geltrú

Escola Santa Teresa de Jesús is a school located in Vilanova i la Geltrú, in the Mediterranean coast. It is their second year in the Conversation Assitants Program and they are having a great experience. Marcus has fully integrated into the school and Vilanova, as you will read in their submission for the blog.

…………………………………………………………..

Nadales solidàries

El dia 22 de desembre, i complint amb una tradició que fa anys que està arrelada al nostre Col·legi de Santa Teresa de Jesús, els alumnes de 4rt d’ESO van anar a cantar nadales als avis de la Residència Santa Teresa, situada a la part antiga de Vilanova i la Geltrú.

Enguany comptàvem amb una participació estel·lar: el Marcus. Ell, a més a més de ser una gran auxiliar de conversa participa amb gran interès en les activitats de la comunitat educativa. En aquesta ocasió va voler acompanyar-nos no només de presència, sinó també musicalment ja que toca el saxofon.

Els avis van estar molt contents amb la nostra visita, fins i tot es van animar a entonar alguna Nadala. Acabat el recital particular ens van oferir refrescs i galetes, a més a més de fer-nos entrega d’uns punts de llibre que ells mateixos havien elaborat. Tot menjant era quan arribaven les preguntes d’una avis curiosos per la vida dels estudiants, professors i com no podia ser d’altra manera, de l’auxiliar de conversa que parlava una llengua estranya i venia d’un altre país.

Tots vam considerar que l’experiència havia estat molt enriquidora, els alumnes van connectar molt bé amb els avis i entre tots vam començar a crear un caliu nadalenc que ens ha acompanyat durant totes les festes d’una forma solidària, integradora i molt divertida.

Roser, Marcus’ tutor

Making the decision to move to Spain to take part on the CAPS program has been one of the best decisions I’ve made in my life. I’m absolutely loving my time here in Vilanova, teaching the kids English at Escola Santa Teresa, planning activities, taking part in school trips and learning the Spanish language. My Catalan family have made me one of there own by looking after me so well and making me feel at home. Vilanova i la geltru is a beautiful city and I’m pleased I was able to come here to experience a new lifestyle and culture.

I find being a Conversation assistant here at Santa Teresa rewarding as it challenges me everyday to communicate clearly and effectively with the kids, and to create a fun learning environment where they feel comfortable to speak English with me and with one another. We play English board games, have mini debates, role play and our latest and most fun activity we did was singing Christmas carols at a elderly home for the elderly. I accompanied them with my saxophone on a few of the songs and sang the rest, I had a blast. I’m having a wonderful experience here, the teachers and especially my tutor make me feel welcome and are ever so helpful to me. I would definitely recommend this program to anyone wanting a new life experience.

Marcus Joseph, Conversation Assistant

2 comments to Escola Santa Teresa de Jesús – Vilanova i la Geltrú

 • Cristina del Toro

  Hi Marcus!
  In my opinion, your lessons are very funny because we always play a games.
  So it would be great to have more classes!

 • Mireia Mestres

  Hi Marcus 🙂
  I don’t much opinion, because i’m only three classes with you. But this classes are very funny and interesting.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>