Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Arriben els primers 156 Auxiliars de Conversa!

Divendres, 26 de setembre, 8:00 del matí, Aeroport del Prat. L’equip del Programa Auxiliars de Conversa de la FECC i l’equip de CAPS de Home to Home donem la benvinguda als primers auxiliars de conversa, que arriben de Canadà i Estats Units. A les 9:30 surt des de l’aeroport, amb un grup de 30 auxiliars, el primer autocar cap a la Residència Salesiana Martí Codolar. Hi ha auxiliars que no tornaran a casa fins al juny, així que l’autocar va ple de maletes -gegants!- a vessar.

autocar

A Martí Codolar, els auxiliars són rebuts per membres de l’organització, i poden anar a les habitacions a descansar una estona. Mentrestant, a l’Aeroport del Prat, segueixen arribant auxiliars…a totes les terminals alhora! A cada porta de sortida hi ha un membre de l’organització que els dóna la benvinguda i els va acompanyant al punt de trobada i, més tard, a l’autocar que els portarà cap a la residència. Cap al migdia ja han arribat auxiliars d’Anglaterra, Estats Units, Canadà, Irlanda, Nova Zelanda i Singapur.

Tots els auxiliars que han anat arribant al llarg del matí i migdia a Martí Codolar dinen plegats, i després passen la tarda i vespre fent dinàmiques de grup amb l’equip de Home to Home. Fan activitats per conèixer-se entre ells, per conèixer coses de Catalunya i jocs que després podran fer a classe amb els alumnes.

ddd

marticodolar

A les 22:00 arriba el darrer autocar des de l’aeroport. Els 156 auxiliars de conversa han arribat en un total de més de 90 vols, i finalment ja són tots a la Residència. Sopen plegats i  passen l’estona de després de sopar als jardins de la residència, parlant i coneixent-se, i poc després de la mitjanit ja són tots a dormir, perquè l’endemà s’han de llevar ben d’hora!

IMG_6250

IMG_6242

IMG_6246

Dissabte al matí a les 8:00 els auxiliars esmorzen plegats al menjador. Després, a l’aula magna, cadascun dels auxiliars és obsequiat amb un diccionari de Castellà – Anglès per gentilesa de Cambridge University Press. Juanjo Fernández de la FECC els explica el sistema educatiu català i els parla de les Escoles Cristianes. La professora de Padre Damián Sagrados Corazones, Carme Santiago, els parla de com ser uns bons auxiliars de conversa a les escoles, i Sonia Jalle, professora del Jesús Maria de Sant Andreu, sobre com ser el millor hoste a casa de les famílies acollidores.

esmorzar

tots2

dicc

xerrada

tots

Un cop acabada la sessió de formació, comencen a arribar les primeres famílies acollidores a buscar els auxiliars de conversa. En molts casos no cal ni que els anem a buscar, perquè ja es reconeixen uns als altres per haver-se comunicat per correu electrònic. Els auxiliars de conversa i famílies acollidores van marxant cap a casa, a les províncies de Lleida, Girona, Tarragona i Barcelona, i també cap a Andorra!

valerie

sf

345

erin

dio

Esperem que tant per als alumnes d’aquestes més de 120 escoles cristianes, com per a les famílies acollidores, com per als auxiliars de conversa, aquesta sigui una experiència molt profitosa!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>