Setmana del Llibre en Català

Aquest divendres dona sortida la setmana del Llibre en Català. Un espai de trobada entre editorials, llibreters, escriptors i lectors. Podeu trobar tota la informació de les activitats a la web.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Món Llibre

S’apropa Sant Jordi i les nostres ciutats organitzen activitats literàries i s’omplen de flors. N’és un exemple Món Llibre, el festival de literatura infantil i juvenil que enguany torna a omplir el Raval de llibres. El proper cap de setmana del 8 i el 9 d’abril, podreu gaudir de les històries d’un contacontes o trobar-vos amb convidats tan insòlits com Les Irréels o tan entranyables com Pinocchio, però també participar en una convenció de bloguers, deixar-vos sorprendre per les propostes dels nostres tallers o gaudir d’una estona en una biblioteca i una llibreria farcides d’emocions i aventures.
En trobareu tota la informació aquí.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La biblioteca a l’escola

El proper 30 de març, de 18 a 19h, la Fundació Jaume Bofill organitza un seminari en línia, amb el títol “La Biblioteca Escolar… facilitadora de la millora educativa?”

El seminari vol ser un espai de reflexió sobre el paper de la biblioteca escolar en l’escola del s.XXI.

L’espai serà moderat per Eulàlia Espinàs, gestora de biblioteques i centres culturals, i comptarà amb la participació de:

Mònica Baró, professora de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona.

Inés Miret, directora de Laboratorio Emilia www.laboratorioemilia.com.

Mariona Trabal, mestra i responsable de la Biblioteca Marta Mata de l’Escola Orlandai de Barcelona.

Per seguir l’acte cal inscriure’s a la web de la Fundació Jaume Bofill.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Commemoració del Dia Internacional de l’Autisme

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La Torre dels Llibres

Us animeu a llegir tants llibres que si els posem l’un sobre l’altre fem una torre tant alta com la Sagrada Família? Aquesta és la proposta que ens fa Xim i Xesca.

De l’1 de març al 31 de maig es comptabilitzaran els llibres llegits pels infants de 6 a 14 anys de les escoles que s’hagin inscrit a la iniciativa.

Aquesta va sorgir al 2011 a Hamburg de mans de l’escriptora de literatura infantil i juvenil Ursel Scheffler. A Catalunya, aquest és el segon any que s’organitza.

Podeu trobar més informació i inscriure-us a la web: http://www.ximixesca.com/torredellibres

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Saló Internacional del Còmic de Barcelona

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Premis “Atrapallibres” i “Protagonista jove”

r-gonsalves-biblioEl Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) convoca el 12è Premi de Literatura Infantil Atrapallibres i el 21è Premi de Literatura Juvenil Protagonista Jove amb el propòsit d’estimular en els infants la lectura d’imaginació.
Els llibres seleccionats es divideixen en diverses categories atenent les edats lectores i poden participar-hi tots els centres de primària i biblioteques de les Balears, Catalunya i País Valencià.
La selecció de llibres s’ha fet d’entre els publicats des del maig de 2015 a l’abril de 2016. L’objectiu del Premis de Literatura és aconseguir que el major nombre possible d’infants i joves llegeixin els llibres seleccionats, que es constitueixin com a jurat dins de cada centre o biblioteca i els presentin i defensin davant els seus companys i, entre tots, nomenin el que consideren millor. Es pretén que la seva veu es faci sentir, donant-los l’oportunitat de funcionar com a jurat amb repercussió més enllà del centre escolar i de la biblioteca.
Tota la informació de la present edició la podeu llegir als enllaços següents:

Atrapallibres

Protagonista jove

Il·lustració: Rob Gonsalves

Publicat dins de Amb el llibre sota el braç! | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

La Setmana

LaSetmana (set16)

Fins l’11 de setembre, la Setmana del Llibre en Català celebra la seva 34a edició i ho fa convertint-se en la oferta més gran de la història de llibres en català. La Setmana, un dels esdeveniments culturals més importants del país, acollirà més expositors que mai, afavorint el contacte directe, la relació entre llibreters, editors i lectors, que podran trobar totes les novetats, però també llibres de fons, les col·leccions de cada segell. I, com sempre, amb una àmplia proposta d’activitats de tot tipus (presentacions, recitals, itineraris literaris, xerrades…) per a nens i adults, que també contribueixen a estimular i a promoure la lectura en català. En trobareu tota la informació aquí.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Festival Món Llibre 2016

Arriba la 12a edició de Món Llibre, el festival de literatura infantil i juvenil, el St Jordi dels infants!

Els propers 16 i 17 d’abril, els espais i entorn del MACBA i CCCB de Barcelona s’ompliran de llibres i activitats relacionades: contes, teatre, titelles, jocs… Un bon moment per gaudir en família de la literatura dirigida als petits.

Podeu veure la programació a la web.

MonLlibre16

 

Publicat dins de Amb el llibre sota el braç! | Deixa un comentari

Barcelona, Ciutat de la Literatura

El passat mes de desembre, Barcelona va ser inclosa en la Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO com a Ciutat de la Literatura.

Actualment, les ciutats d’Edimburg i Norwich (Regne Unit), Melbourne (Austràlia), Iowa City (Estats Units), Dublín (Irlanda), Reykjavík (Islàndia), Cracòvia (Polònia), Heidelberg (Alemanya), Praga (República Txeca), Dunedin (Nova Zelanda) i Granada (Espanya) ja són urbs literàries. En aquest reconeixement també hi ha: Bagdad (Iraq), Ljubljana (Eslovènia), Lviv (Ucraïna), Montevideo (Uruguai), Nottingham (Regne Unit), Óbidos (Portugal), Tartu (Estònia) i Uliànovsk (Rússia).

La Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO està formada per diferents seccions: literatura, cinema, música, arts digitals , gastronomia, disseny i artesania. El seu objectiu és fer de la cultura i la creativitat motors de desenvolupament urbà, d’integració social i benestar ciutadà. Les ciutats de la xarxa també treballen en col·laboració entre elles i comparteixen espais de bones pràctiques.

Barcelona, amb una xarxa de biblioteques públiques estesa per la ciutat, diverses fires literàries, centres i entitats culturals promotores d’activitats amb el llibre com a centre, amb la festa de St Jordi que mou la societat, editorials i un gruix important d’escriptors i il·lustradors… es planteja un any 2016 amb diferents iniciatives per celebrar aquest nomenament: entre elles, l’obertura del MUHBA Vil·la Joana – Casa Verdaguer de la Literatura.

Per a més informació: http://ajuntament.barcelona.cat/ciutatdelaliteratura/ca

http://www.unesco.org/new/es/media-services/single-view/news/47_cities_join_the_unesco_creative_cities_network/#.VouoX1Ivulx

http://en.unesco.org/creative-cities/content/why-creativity-why-cities

Publicat dins de Amb el llibre sota el braç!, ciutat de la literatura, General, xarxa de ciutats creatives UNESCO | Deixa un comentari