El proper 8 de setembre (de 15:30 a 18:30 hores) realitzarem a la seu de la FECC (c. dels Àngels, 18, 4a planta) la sessió de presentació dels Programes de Formació que s’impartiran el curs vinent dins la línia d’actuació d’Habilitats Directives del pla de formació de la FECC del curs 2014-15.

La sessió s’adreça als directors i membres dels equips directius de les nostres escoles perquè pugueu planificar la formació del personal del centre.

Els Programes de formació que us presentarem segueixen una metodologia molt pràctica i tenen l’objectiu de ser reunions de treball dels equips directius fora del centre per crear els espais de reflexió i de pràctica educativa per tal d’avançar cap a la millora contínua.

A la sessió s’hi presentaran, a càrrec de coordinadors i experts, els següents programes:

  • Programa de desenvolupament en Habilitats Directives. Conjunt d’accions amb l’objectiu de proporcionar els conceptes bàsics de la funció directiva i crear l’espai per entrenar tècniques i compartir experiències.
  • Programa Desenvolupament d’un sistema d’avaluació de l’acompliment (avaluació del personal). Jornades de treball per elaborar un sistema d’avaluació de l’acompliment per al personal del centre
  • Programa Disseny del Pla Estratègic. Jornades de formació per elaborar un pla estratègic de centre.
  • Programa Desenvolupament de la Innovació Pedagògica en centres educatius. Jornades de treball per impulsar la innovació de la pràctica educativa en el centre i generar el canvi metodològic. Per als centres que hi van participar el curs passat es presentarà la proposta de treball per continuar la feina encetada.
  • Programes per a l’aplicació dels models d’excel·lència: model EFQM i model e2cat. Jornades de treball per realitzar l’autoavaluació amb el model EFQM i conèixer el model e2cat.

S’hi informarà com es gestionarà cada programa per poder bonificar el cost.

Els centres interessats a participar en aquesta Jornada de presentació, us podeu inscriure en aquest enllaç per tal de poder reservar l’espai necessari.