S’obre el XVIIè Concurs Fotogràfic del Programa FEAC

S’ha obert ja la recepció de fotografies pel XVIIè Concurs Fotogràfic del Programa Família-Escola, Acció Compartida (FEAC), que compta amb el patrocini de l’editorial Santillana. Està obert a tota la comunitat educativa de les escoles de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i s’hi poden presentar fotografies de temàtica lliure fins el setze de novembre de 2022. En la darrera edició es va comptar amb 306 fotografies lliurades per part de 73 participants provinents de 24 centres educatius.

Enguany, els centres disposen de la possibilitat de demanar un pòster per promocionar-ho de cara a les famílies o els alumnes de l’escola que incorpora codi QR amb les bases (demanar-ho a feac@escolacristiana.org). Si la vostra escola té un concurs de fotografia propi i voleu presentar als vostres guanyadors al Concurs Fotogràfica FEAC-Santillana… teniu opció de premiar doblement als vostres alumnes! Animeu-vos-hi! Podeu consultar les BASES AQUÍ / CARTELL AQUÍ

Publicat dins de General | Deixa un comentari

“Obim finestres” tema del butlletí 108 de FEAC

“Encetem la darrera sessió de FEAC d’aquest curs i ho fem amb el títol “Obrim finestres!”, al qual s’hi pot afegir el subtítol “connectem persones!”, tal com serà en el webinar que farà l’Anna Ramis, impulsora inicial del Programa Família-Escola, Acció Compartida. En aquest lliurament volem fer mirada crítica, per la part positiva i també la notant-positiva, del que ha estat la nostra relació família-escola al llarg d’aquests dos anys, tant a nivell intern de cada col·lectiu (intra-escola i intra-familiar) com entre els dos col·lectius. Les relacions telemàtiques… han vingut per quedar-se o les volem revertir? Què han potenciat, facilitat o descobert? Què ha dificultat, barrat, emmalaltit?…”

Amb aquesta entrada al capçal es presenta el butlletí 108 que hem fet arribar als coordinadors del Programa Família-Escola, Acció Compartida de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Hi trobareu tot l’escaient per dur a terme aquesta darrera trobada i dues novetats molt importants: 

  • Avaluació online del curs i petició de temes pel proper en el qüestionari de l’apartat de “dinàmica de la reunió”.
  • El cartell de la 17a edició del Concurs de Fotografia FEAC-Santillana (amb un codi QR que porta a les BASES)
  • Informació del webinar gratuït  “Obrim finestres, connectem persones” relacionat amb el tema del butlletí que dirigirà la pedagoga Anna Ramis (inscripcions obertes)
Publicat dins de General | Deixa un comentari

La primavera porta el lliurament de premis del 16è Concurs de Fotografia FEAC

Amb l’arribada del bon temps iniciem el lliurament de premis del 16è Concurs de Fotografia FEAC – Santillana, que ha comptat amb 306 fotografies lliurades per part de 73 participants provinents de 24 centres educatius.

Enguany, els guanyadors són els següents: 

Premis de categoria Familiar
1r premi: “Àvia, juguem?” de Miquel Ferrer – Jes´ús Maria i Josep
2n premi: “Fotosíntesi” d’Eduard Selva (Vedruna Escorial Vic)
3r premi: “Teguise” de Eugenio Mondéjar (Pureza de Maria)
Premis de categoria Infantil
1r premi: “Experimentació amb confetis” d’Aida Giménez (Ramon Pont)
2n premi: “El traç vertical” d’Andrea Anter (Ramon Pont)
3r premi: “Cel i terra” d’Hugo Barroso (Cor de Maria Sant Celoni)
Premis de categoria Ed. Primària
1r premi: “Ens divertim aprenent” d’Helen Martínez (Jesuïtes-Clot)
2n premi: “No deixeu que ingú defineixi els vostres límits…” de Reme Torras (Sant Ramon Nonat)
3r premi: “Herba per als animals” de Marc Pita (Manyanet Molins de Rei)
Premis de categoria ESO-Batx
1r premi: “On the road 3” de Berta Medina (Sagrada Família Sabadell)
2n premi: “Caracol” de Magui Sanz (Santa Teresa de Lisieux)
3r premi: “La fulla” d’Oriol Cirera (Jesuïtes-Lleida)

Felicitats als guanyadors i gràcies per la vostra activa participació!.   Properament, el responsable del Programa “Família-Escola, Acció Compartida” (FEAC), Eloi Aran, i l’equip de Santillana iniciarem ja visites per fer lliurament dels premis i presentació de les bases de la 17a edició del Concurs de Fotografia FEAC – Santillana.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Viure la Fe a l’Escola? I tant si és possible!

Família-Escola, Acció Compartida

Per Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Dij, 24/02/2022
Família-Escola, Acció Compartida

Voleu rebre les notícies?Subscriviu-vos al butlletí gratuïtVull rebre el butlletí

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

– Web d’en Juanjo Fernàndez

El proper número de FEAC (i ja en van 107!) porta per títol “Creure al col·le”. Us copiem a sota algunes línies que trobareu també en l’apartat de “Dinàmica de grup”, just en l’apartat de “Salutació i benvinguda” que us poden resultar interessants per emmarcar la intenció d’aquest lliurament:

“En aquest moment d’incertesa i de canvis constants apareix el tema d’aquest butlletí: “Creure al col·le”. Mai havíem tractat el tema de la “identitat” de l’escola cristiana en un butlletí de FEAC però, precisament pel context descrit, i també en el marc de l’elaboració del Pla Estratègic de l’Escola Cristiana on han participat més de 300 persones, entenem que és cabdal. No us convidem a teoritzar gaire, sinó prendre consciència de com ho vivim o ens “des-vivim” pel que, de fet, és el que ha donat vida i naixement a les escoles cristianes. L’escola cristiana, ja en els seus orígens, apareix per donar vida en situacions on aquesta es presenta amb fragilitat i incertesa.”

Vinculat a aquest butlletí, el dimarts 1 de març s’esdevindrà el webinar “Viure la Fe a l’Escola? I tant si és possible!”, amb en Juanjo Fernàndez. Us trametem la informació.

Al butlletí 103 del Programa Família-Escola, Acció Compartida (FEAC) es tracta el tema “Creure al col·le”, per això proposem aquest webinar adreçat a tota la comunitat educativa que porta per títol: Viure la Fe a l’Escola? I tant si és possible! d’en Juanjo Fernández, i sota el patrocini de l’editorial Santillana.

Eduquem en Escoles Cristianes, però… val la pena pregar a escola? Com preguen els infants? I nosaltres? No pertany tot això a un àmbit “privat”? Però la proposta d’activitats d’animació de la Fe a l’escola és un enriquiment de la interioritat dels nostres alumnes, així que val la pena que ho treballem! No us preocupeu: al webinar descobrirem la Pregària de la Porta, el preguIKEA, la pregària amb el que ens és més proper, a partir de continguts curriculars, la pregària del cartronet i més recursos perquè quan ens preguntin si es pot animar la fe a l’escola, puguem respondre “I tant si és possible!”

Esperem que sigui del vostre interès!

Inscripcions aquí.

Recordem que podeu tornar a veure els altres webinars FEAC al canal youtube de l’Escola Cristiana

sobre aquest bloc

El Programa “Família-Escola, Acció Compartida”, conegut per les sigles FEAC, és un espai de diàleg i confiança entre les pares i mares i les institucions escolars corresponsables de l’acció educativa amb infants i joves. Són més de vint anys d’experiència d’aquesta iniciativa de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, de la quals s’han beneficiat més de dues-centes escoles.  Fundació Escola Cristiana de CatalunyaLa Fundació Escola Cristiana de Catalunya aplega 434 escoles catalanes en les quals s’eduquen 264.000 alumnes dels diferents nivells i etapes del sistema educatiu. En el patronat de la Fundació, que presideix l’arquebisbe de Barcelona, hi participen membres de les institucions que representen els diferents sectors de la comunitat educativa: els titulars de les escoles s’apleguen en l’Associació Professional Serveis Educatius de Catalunya (APSEC); els professors i professores han constituït l’Associació de professors de les escoles cristianes de Catalunya (APPEC); i els pares i mares dels alumnes de les escoles cristianes, a través de les associacions locals i de les federacions diocesanes, formen la Confederació Cristiana d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya (CCPAC)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

«Viure la Fe a l’Escola? I tant si és possible!» webinar gratuït amb Juanjo Fernàndez

En el butlletí 107 del Programa Família-Escola, Acció Compartida (FEAC) es tracta el tema “Creure al col·le”, per això proposem aquest webinar gratuït adreçat a tota la comunitat educativa amb la xerrada Viure la Fe a l’Escola? I tant si és possible! d’en Juanjo Fernández. Serà el dimarts 1 de març, de les 19 a les 20h i us podeu inscriure aquí.

Presentació del webinar: Eduquem en Escoles Cristianes, però… val la pena pregar a escola? Com preguen els infants? I nosaltres? No pertany tot això a un àmbit “privat”? Però la proposta d’activitats d’animació de la Fe a l’escola és un enriquiment de la interioritat dels nostres alumnes, així que val la pena que ho treballem! No us preocupeu: al webinar descobrirem la Pregària de la Porta, el preguIKEA, la pregària amb el que ens és més proper, a partir de continguts curriculars, la pregària del cartronet i més recursos perquè quan ens preguntin si es pot animar la fe a l’escola, puguem respondre “I tant si és possible!”

Presentació d’en Juanjo FernàndezLlicenciat en Filosofia i Lletres. És professor. Ha estat monitor i responsable de colònies en esplais, i catequista de grups d’infants i joves. És escriptor. Ha publicat diversos llibres de temàtica educativa i col·labora quinzenalment al suplement «Ara Criatures» del diari Ara. És visual thinker, fa documentació gràfica de conferències i esdeveniments i facilitació gràfica de reunions. Ha fet il·lustracions per al programa Revolució 4.0 de TV3. És consultor pedagògic i imparteix activitats de formació i motivació, i xerrades adreçades a famílies, escoles i empreses sobre temes educatius i motivacionals ben diversos. Ell ho resum tot en la frase: Ensenyo Escrivint, Dibuixant… i Xerrant!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Webinar FEAC: #NoalCiberbullying (i al bullying)

Abordarem la temàtica del Ciberbullying des d’una òptica de prevenció, identificació de senyals d’alerta per part dels adults, rol dels diferents actors implicats, etc. Tot això, a partir de la presentació de la campanya noalciberbullying.org de Sant Joan de Déu. temàtica

Ponents:

Jordi Bernabeu Farrús. Psicòleg, de la Divisió de Salut Mental de la Fundació Althaia-SJD. I professor de la Facultat d’Educació de la Universitat de Vic. Especialitzat en l’atenció a adoelscents i joves. Sobretot pel que fa a usos de drogues, addiccions i altres problemàtiques.

Diana Casellas Paulí. Responsable de Sensibilització i Educació a l’Obra Social Sant Joan de Déu. La seva trajectòria professional ha estat sempre vinculada a l’àmbit social i educatiu. Ha treballat durant més de 15 anys a entitats del tercer sector, tant en l’àmbit social com el de la cooperació. Forma part del comitè tècnic de SOM Salut Mental 360, plataforma digital referent en temes de salut mental a nivell nacional i internacional.

Adreçat a :
Prioritàriament famílies i professorat de secundària, tot i que també pot ser interessant per a les etapes de Primària

Podeu fer la vostra inscripció: AQUÍ

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Ja podeu re-veure el webinar “Activa la mirada cur[i]osa” de l’Anna Maria Rifà

El passat 6 d’octubre va tenir lloc el webinar corresponent al butlletí 104 del Programa FEAC amb el títol “Activa la mirada cur[i]osa” realitzat per la nostra col·laboradora Anna Maria Rifà. Si us el vàreu perdre i voleu mirar-lo en diferit, sapigueu que el podeu trobar al canal youtube de la FECC.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

“Torna FEAC”. Vídeo promocional del Programa Família-Escola, Acció Compartida (FEAC)

Des dels grups de FEAC de l’escola de Sant Ramón Nonat (FEP) ens arriba un breu vídeo de presentació d’aquest programa a mode d’invitació per apuntar-s’hi. Des de l’equip de redacció dels butlletins FEAC de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya agraïm tots els vídeos que ens heu anat fent arribar i desitgem que aquest pugui fer servei.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Trobada de coordinadors del programa FEAC 2021/22

El passat dilluns 6 de setembre va tenir lloc la trobada online de llançament del Programa Família-Escola, Acció Compartida (FEAC) pel curs 2021/22, comptant amb 21 assistents. En una primera part es va explicar el sentit del lema “Entorn d’Esperança” i, tot seguit, els membres de la redacció dels butlletins van anar desgranant el calendari alhora que es feia la presentació les temàtiques proposades i els webinars complementaris corresponents.  

Recordem la programació a qui no va poder assistir-hi: 

 Tema Data de publicació al web Data webinar 
Butlletí 104 Entornar l’escola 1 oct. 6 oct. 
Butlletí 105 Acceptar la diferència 19 nov. 23 nov.  
Butlletí 106 Acompanyar el vulnerable 21 gen. 25 gen. 
Butlletí 107 Creure al col·le 25 feb. 1 març 
Butlletí 108 Obrir finestres 6 maig. 10 maig 

Més enllà de l’apartat de notificacions, va ser molt d’agrair i força inspiradora l’estona de posada en comú que van fer els diferents coordinadors de FEAC en relació a l’any pandèmic que hem passat. Es va valorar l’esforç de les famílies i es van posar en comú bones pràctiques a desenvolupar en els centres educatius que han adoptat el programa.  

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Avançament del Programa “Família-Escola, Acció Compartida” pel curs 2021-22

Arriba final de curs i és el moment de fer un cop d’ull al proper. Des del Departament sòcio-educatiu de la FECC s’ha elaborat un document –pòster on es presenten les principals activitats i formacions per tal que siguin tingudes en consideració per part de titularitats, equips directius, agents de pastoral i, especialment, coordinadors del programa Família-Escola, Acció Compartida (FEAC) 

Concretament, la previsió de dates és la següent: 

  • Dilluns 6 de setembre, de les 16 a les 17h: Trobada online de tots els coordinadors i animadors de grups FEAC. Presentació i llançament del curs 2021/22. 
  • 1 octubre: Publicació al web FEAC del butlletí 104: “Entornar” l’escola 
  • 5 octubre, de les 19 a les 20h, webinar FEAC del butlletí 104 
  • 19 novembre: Publicació al web FEAC del butlletí 105: Acceptar la diferència 
  • 23 novembre, de les 19 a les 20h, webinar FEAC del butlletí 105 
  • 21 gener: Publicació al web FEAC del butlletí 106: Acompanyar el vulnerable 
  • 25 gener, de les 19 a les 20h, webinar FEAC del butlletí 106 
  • 25 febrer: Publicació al web FEAC del butlletí 107: Creure al col·le 
  • 1 març, de les 19 a les 20h, webinar FEAC del butlletí 107 
  • 6 maig: Publicació al web FEAC del butlletí 108: Obrir finestres 
  • 10 maig,de les 19 a les 20h, webinar FEAC del butlletí 108 

Des de l’equip FEAC restem oberts a suggeriments i propostes formatives per aquesta gran comunitat d’aprenentatge compartit. Recordem que us podeu adreçar al correu electrònic feac@escolacristiana.org i que podeu consultar el nostre web i blog.  

Només ens queda encoratjar-vos a que us informeu sobre el Programa FEAC, que us hi apunteu pel proper curs, i que tingueu unes molt bones i merescudes vacances d’estiu. 

Publicat dins de General | Deixa un comentari